Press "Enter" to skip to content

Vinderen vinder 1. pladsen – men 2. pladsen kan være lige så fed


Hvis du nogen sinde har gået til sport, så ved du også, hvad en 1. plads betyder. Men i nogle situationer, betyder 2.pladsen lige så meget for det hold. Måske det er deres første kamp eller turnering, hvor de er kommet så højt op på podiet. De hold må blot erkende som nogle, at finalemodstanderen bare er bedre end dem selv. Alligevel er de taknemmelige for 2. pladsen.

Uanset pladsnummer er pokalen en fed gevinst

Man vinder som regel pokaler på 1. pladsen, 2. pladsen og 3. pladsen, bestående af guld, sølv og bronze. Uanset din og holdets vinderplads, ved I, at I har givet den alt det gas, I som hold havde i jer. Hvis I vil højere op på podiet, så har I heldigvis også fundet ud af, hvilke områder I bør arbejde mere på for at forbedre det. Pokaler er et værdigt og smukt minde resten af livet. Det samme er gældende ved medaljer, man har omkring halsen. Pokaler og medaljer er med til at holde gejsten og motivationen i top, hvilket gør, at man som spiller vil yde noget mere til næste turnering.

Personlige medaljer

Er du event arrangør og sportsarrangør, ved du også, hvad præmierne betyder for vinderne. Du kan hos pokalbutikken få gjort præmierne personlige. Du bør få skrevet sportsgrenens arrangement, dato og årstal. Det betyder, alle hold kan vinde dem, men stadig vende tilbage til pokalkampen. Du bør få skrevet oplysninger på både pokalerne og de medaljer, der bliver hængt omkring halsen på kampdeltagerne. En god ide er at skrive oplysningerne på både 1., 2. og 3. pladsen.

2 plads

Hvorfor er medaljer og pokaler en motivationsfaktor?

Hvis du ved, at du og holdet kunne have gjort noget mere og bedre, bør det også blive bevist. Når man kigger på sin bronze eller sølvpokal, føler man en glæde og stolthed, samtidig med at man føler det er ”uretfærdigt”. Når vi bliver ”uretfærdigt behandlet”, skal der rettes op på det. Dette er gældende, om det er sport eller privat. Men hvis man ved, at holdet er stærkt nok til at modtage guldpokalen, så skal der arbejdes for det. Den gestus er en motivationsfaktor og giver gejsten til at fortsætte med sin sportsgren.

Når man vinder de kampe, får man en tilfredsstillelse. Det er uanset alder, status og aktivitet. En pokal og medalje er det sidste skulderklap til ens selvtillid. En træner kan sige nok så mange gange, at man er dygtig, men hvis man ikke får en præmie for det, føles det, som om man ikke er god nok.

kvinde der har vundet en pokal

Tab og vind med samme sind

I de fleste tilfælde er dette også rigtigt. Men hvis man ikke er tilfreds med at tabe, bør man som træner, hold og venner styrke sammenholdet, både inde på banen men sandelig også udenfor banen. Endvidere handler det om træning. Med hård træning, en god træner og et stærkt sammenhold skal I nok komme på 1. pladsen. Husk også humoren iblandt jer. Glæde skaber energi.