Press "Enter" to skip to content

Vi bruger vores computer til alt


Computeren er blevet en uundværlig genstand for næsten alle danskere. Vi bruger vores computer til alt, både derhjemme, på farten og på arbejdet. Det er næsten helt sikkert at du ikke har en eneste person i din omgangskreds der ikke har en computer, selvfølgelig med undtagelse af de helt yngste, og måske de ældste. 

Computerens historie – kort fortalt

Mange vil sige at computeren blev opfundet under anden verdenskrig, af matematikeren Alan Turing, men faktisk udviklede men fra det 17 til det 20 århundrede, mekaniske tælle og regnemaskiner til skibsnavigation, folketællinger og lignende, hvilket er starten på den computer vi ser i dag. Ordet computer kommer af ordet computare, som betyder ”at beregne noget”. Hvilket også var computerens oprindelige formål.

Det er næsten umuligt at give en enkelt opfinder, æren for at have opfundet computeren. Dette skyldes at computerteknologien har udviklet sig år efter år, og til mange forskellige funktioner, der til sidst er smeltet sammen til den computer vi alle sammen sidder med i dag.

Computeren i erhvervslivet

Rigtig mange, næsten alle, arbejdspladser bruger computeren på den ene eller den anden måde. Nogle jobfunktioner har computeren som hovedredskab, mens andre bruger den i ny og næ. En arbejdsplads er derfor også yderst afhængige af at computerne fungerer, at de ikke er langsomme og at de har alle de nødvendige programmer installeret.

Hvad sker der når computeren ikke arbejder sammen med os?

Hvad ser der så når computeren pludselig ikke vil som vi vil. For mange arbejdspladser vil det gøre det umuligt at arbejde hvis computeren går ned. Dette kunne være et arkitektkontor, hvor alt efterhånden tegnes på computeren, det kunne være et callcenter, hvor alle opkald kommer fra computeren. Det kunne også være kundeserviceafdelingen i JYSK, danske bank eller noget helt tredje.

Selvom mange af os bruger computeren hver eneste dag, så er vi stadig sat til vægs hvis computeren pludselig ikke arbejder sammen med os længere, og derfor er vi nødt til at kalde på hjælp udefra.

IT support – din livline

Der er heldigvis en række mennesker der er rigtig gode til at arbejde med computere, nemlig IT-supportere og drift supportere. For mange arbejdspladser er IT-supportere nærmest dagens helte, fordi uden dem, kan hverdagen slet ikke hænge sammen.

Der kan være mange grunde til at det er nødvendigt at tilkalde hjælp til computeren. Det kan være opsætning af trådløst internet, det kan være installering af software, opsætning af arbejdsmail og så videre. Det kan også være nødvendigt med IT-support hvis i er blevet ramt af en virus eller et hackerangreb. For mange virksomheder er det en god ide at være tilknyttet et enkelt IT-support og IT drift firma. På denne måde ved i, at dem der kommer ud og hjælper jer, kender til virksomheden, dens computere og dens eventuelle tidligere problemer.

Der findes heldigvis IT-support firmaer i hele Danmark, så er det IT support København, Fyn eller Jylland du har brug for, så er der helt sikkert et support firma der står klar til at hjælpe dig og din virksomhed, når computeren driller.