Press "Enter" to skip to content

Vælg de rette USB-kabler til dit hjem


Selv om vi lever i en tid med satellitforbindelser, infrarød, bluetooth og jeg skal komme efter dig, så er vi endnu afhængige af kabler for at lade alt vores elektronik op. Alle elektroniske apparater skal i opladeren, eller tilsluttes et andet apparat fra tid til anden.

Det lyder simpelt nok, indtil man mister eller ødelægger den oprindelige oplader og skal have en ny. Der kommer nemlig nye stik til hele tiden! Men hvad er forskellen og hvad bliver de forskellige typer USB-stik brugt til?

Brug de rigtige kabler

Er det ikke lige meget, kan man først spørge sig selv. Svaret er et stort, rungende nej. For det første skal stikket være den rigtige type for overhovedet at virke. Når uheldet er sket og du skal købe nyt kabel til dit gamle apparat er det ikke kun nødvendigt at købe det rigtige, du skal også købe et kabel fra et troværdigt mærke. Det vil sige at du, når du sidder og leder efter dit nye stik på Batteribyen.dk, skal være lidt kritisk.

Billigst er sjældent bedst. Kabler fra billige fabrikanter kan gøre mere skade end gavn. Er du heldig kan du slippe med langsomme eller upålidelige opladere. Er du uheldig kan der være risiko for at stikkene er brandfarlige eller ligefrem gør skade på dit apparat. Køb enten fra den originale mærke, eller et andet godt, anerkendt mærke for at være på den sikre side.

usb konverter til mobil

Kend forskel på USB-kabler

Der findes en række forskellige stik til forskellige maskiner. Når vi taler USB stik, er der kun en lille håndfuld, du skal have styr på.

USB-type A

USB-type A er det allermest typiske USB-kabel og garanteret det, du først tænker på, når du hører ordet. Den forholdsvist store tilslutning er flad og firkantet, og findes i de fleste computere og andre steder, hvor du kan sætte f.eks. din telefon til en USB-indgang, uanset type.

USB-type B

Denne type USB-kabel er ligeledes ret stor, men næsten kvadratisk og bruges til at tilslutte forskellige apparater, specielt printere, til din computer. Stikket er dog ikke så almindeligt mere, da mange apparater nu tilsluttes med mindre stik.

Mini-USB

Denne type USB-kabel er som navnet antyder mindre end de originale USB-stik. Stikket er bredest for oven og smallere for neden, men overgangen er ikke afrundet, som vi ser på efterfølgeren, mikro-USB-stikket. Dette stik findes stadig på nogle ældre modeller af kameraer, MP3-afspillere og lignende.

Mikro-USB

Mikro-USB-stikket er det som de fleste kender fra mobiltelefoner og moderne små apparater. Dette lille, smalle stik er ligeledes lidt længere foroven end forneden, men overgangen er afrundet. Stort set alle mobilfabrikanter, med undtagelse af Apple, gik over til denne type stik og er først nu begyndt at skifte til USB type C

USB-type C

Dette er den nyeste standart type stik, og er det aflange, afrundede stik du ser på nye telefoner, samt nogle bærbare computere. Stikket er meget lille, kan vendes på hovedet og er hurtigere end de tidligere modeller, så vi forventer at se meget mere til det i fremtiden!