Press "Enter" to skip to content

Studerende inden for sundhedssektoren tager til udlandet i deres praktik

Studerende der læser til læge, sygeplejerske, tandlæge eller andet, vælger i højere grad at tage et semester i udlandet, hvor de kan afprøve deres erfaring, samt opnå mere erfaring. Der er flere grunde til hvorfor et semester i udlandet kan være givende og her kan du læse mere om hvordan du kan gøre, og hvad du kan opnå. 

Vælg et erfarent bureau 

Hvis du vælger at tage af sted på et semester i udlandet, er det en god idé at vælge et erfarent bureau som for eksempel Try Medics, til at hjælpe dig. Der er mange ting og juridiske dokumenter, der skal være styr på inden afrejse. Det kan være overvældende at stå med selv, så man kan lige så godt få hjælp af folk der kender til processen. Try Medics har eksisteret i mange år, og har derfor også god erfaring med at sende studerende af sted fra Danmark. De vil sikre at du får de rette vaccinationer, dokumenter, den rette rejse derned og tag over hovedet. Kort sagt sørger de for hele opholdet. Du vil også bo sammen med andre fra Try Medics, hvilket betyder at du bor sammen med andre, der har valgt samme oplevelse som dig. 

Try Medics sørger for kompetent personale og trygge omgivelser 

Der findes flere bureauer som kan hjælpe med at være frivillig i udlandet, men det er ikke det samme som at være i praktik. Derfor er det vigtigt at det går rigtigt til, for at det er foreneligt med dit studie i Danmark. Her skal du også snakke med en studievejleder, men Try Medics vil gøre sit for at være behjælpelig med nødvendige dokumenter. Da det er en virksomhed som har mange års erfaring, har de også fået etableret en god kontakt med de lokale i de respektive lande. Derfor er der også mere end én kontaktperson, som vil hjælpe dig i landet. Det giver de studerende en tryggere fornemmelse både før, under og efter opholdet. 

Dine opgaver afhænger af din erfaring 

Hvis du stadig er tidligt i dit studie, skal du ikke være bange for pludselig at blive sat til komplicerede opgaver. Det vil aldrig ske. Tidligere erfaring er ikke et krav, men det er klart en fordel. Dine opgaver vil blive sat efter hvor meget tidligere erfaring du har. Der vil være en del observation af andre fagfolk, men der er også mulighed for at få en mere direkte føling med arbejdet. Du vil altid have en mentor ved din side, som kan overvåge dit arbejde, samt svare på de spørgsmål du måtte have. 

Læs om tidligere erfaringer 

Hvis du stadig føler du mangler svar på noget, kan det måske hjælpe at læse andres tidligere erfaringer med et ophold i udlandet. Her får du det ofte råt for usødet og det giver et bedre indblik, end hvad mange bureauer skriver. Det er et stort skridt at skulle bo i et andet land, så alle råd kan være guld værd.