Press "Enter" to skip to content

Sådan vælger du printerblæk til din printer


Disse dage er printere nærmest over det hele. De bruges i det daglige til at printe dokumenter, kuponer, projekter og meget mere. Sideløbende med printere tillader deres printerblæk dem at gøre deres arbejde og producere farve. At finde de rette toner og printerblæk kan være overvældende på grund af de mange muligheder tilgængelige. Derudover gør prisforskellene det endnu mere forvirrende, da nogle er ganske dyre, mens andet printerblæk er mistænkeligt billigt. De mest almindelige printerpatroner er OEM (Original Equipment Manufacturer), genfremstillede og kompatible patroner. Denne artikel opklarer visse misforståelser med henhold til de almindelige printerpatroner.

OEM Printerpatroner

OEM patroner er også kendt som brand navn patroner. Disse patroner er dem, der er produceret af printerproducenter. Ideelt set bruger producenten masser af penge på forskningen og udviklingen af deres printere og patroner, hvilket bidrager til de høje priser på deres patroner. OEM patroner er en anelse dyrere end andre patroner, men de er til gengæld meget pålidelig, og hvis din printer er meget ualmindelig eller er ny på markedet, er disse dine eneste muligheder.

Mens disse former for patroner er en god del dyrere end andre, har de den laveste sandsynlighed for at spilde blæk i din printer. OEM blækpatroner tilbyder fordele såsom bedre kvalitetsprint, minimal spild af tid, større udbytte og forsikret kompatibilitet med deres modeller.

Genfremstillede patroner

Genfremstillede patroner er OEM patroner, der har gennemgået deres brugscyklus. I de bedste tilfælde direkte efter en patron er blevet brugt, vil den blive genbrugt og taget af producenten til at blive professionelt genfremstillet. Sådanne patroner bruger samme skal som OEM patroner, så de ser ud på samme måde. I løbet af genfremstillingsprocessen vil patronen blive pillet fra hinanden, rengjort ordentligt og kvalitetstestet. Skadede og nedbrudte interne komponenter vil blive erstattet. Disse patroner bliver dernæst sat sammen igen, fyldt med toner eller printerblæk til samme punkt som den oprindelige OEM patron, testet igen, hvorefter den endelig er klar igen.

Genfremstillede patroner er generelt billigere end OEM patroner, da de ikke kræver nye komponenter for at skabe et funktionelt produkt. De bruger samme skal og de fleste af de oprindelige dele, så produktionsomkostninger forholder sig ganske lave, hvilket vil gavne forbrugeren. Hvis din printer er ny på markedet, vil det tage noget tid, før genfremstillede patroner er tilgængelige, da producenten bliver nødt til at vente et stykke tid for at OEM gennemtrænger markedet.

Kompatible patroner

Kompatible patroner er nye blækpatroner lavet af en anden producent end din printers. De fleste af disse patroner er designet til at se anderledes ud i forhold til deres OEM modstykke, men vil stadig passe i din printe og gøre et godt arbejde. I modsætning til OEM patroner kræver kompatible patroner ingen yderligere udviklings- eller forskningsomkostninger eller regelmæssige teknologiopdateringer, så priserne forholder sig lave.

De adskiller sig fra OEM patroner, der bruger oliebaserede farver, ved at bruge vandbaserede komponenter. Dette tillader printede dokumenter at tørre op hurtigere end andet printerblæk. Kvaliteten er også for det meste lige så høj. Denne slags patroner er bedst til, hvis du søger højkvalitetsprint uden at bruge specielt mange penge på det.