Press "Enter" to skip to content

Sådan skaber du et lyst og frisk hjem

Mange af os befinder os meget af tiden i vores hjem. Af denne grund er det også vigtigt, at vi trives i hjemmet. Lyse og indbydende rum er for mange lig med en dejlig og moderne bolig. Dagslys er en helt speciel lyskilde, som er helt anderledes end kunstigt lys. Særligt i sommerhalvåret er det oplagt at lade dette lys fylde hjemmet. Der er forskellige måder, hvorpå man kan gøre hjemmet lysere og lade sollyset flyde ind i boligens rum.

Dobbelt terrassedør fra Vinduesgrossisten

En stor dobbelt terrassedør er noget, der kan gøre en stor forskel i hjemmet. En dobbelt terrassedør er større end en almindelig terrassedør, og der er derfor plads til flere og større vinduer. Dette giver et stort område i væggen, hvor der kan strømme sollys ind.

Udover at være en god kilde til naturligt sollys, så har en dobbelt terrassedør fra Vinduesgrossisten også en vigtig funktion. Det er selvfølgelig en dør, som tilbyder nem adgang til haven eller terrassen. En dobbelt terrassedør fra Vinduesgrossisten lægger op til, at man træder ud på terrassen eller ud i haven. Det kan være med til at gøre, at haven og terrassen bliver brugt mere.

dobbelt terrassedør

Nye vinduer

Vinduerne i boligen har meget at sige, når det kommer til mængden af lys, der kan slippe indenfor. Hvis boligen har meget små eller gamle vinduer, kan det være vanskeligt at gøre noget andet end at skifte vinduerne ud. Det kan virke som en stor investering og et stort projekt at skifte vinduer ud med større og nyere vinduer. Det er til gengæld noget, der gør en kæmpe forskel for husets rum. Større vinduer vil lade mere naturligt lys finde ind i huset og være med til at skabe en smuk belysning indenfor.

Lyse og lette gardiner

Uanset hvilke vinduer man har, så kan gardinerne have en effekt på mængden af lys, der kommer ind af vinduerne. Gardiner danner en ramme rundt om vinduerne og har derfor meget at sige for lyset i rummet. Generelt er tunge og mørke gardiner ikke en god ide, hvis man ønsker meget lys i rummet. Denne type gardiner kan derimod holde lyset ude, og gøre rummet mere mørkt. Vil man undgå gardiner, der holder lyset ude, så kan man sørge for at have lyse og lette gardiner. En lys farve som lysebrun eller råhvid passer ind i de fleste hjem. Det er farver, som er lyse og friske.

Oprydning i vindueskarmen

Det siger sig selv, at en vindueskarm, der er fyldt med alverdens rod, er med til at gøre hjemmet mere rodet at se på. Det er ikke noget, der får rummet til at se friskt og rent ud. Både fordi det kan ligne rod men også fordi, det kan være vanskeligt at gøre rent under en masse ting. En ren og simpel vindueskarm kan være med til at give vinduet et mere lyst udtryk. Vælg nogle få dekorative elementer til vindueskarmen og hold ellers stilen simpel. Det kan eksempelvis være nogle bøger, en vase eller en plante.