Press "Enter" to skip to content

Sådan renoverer du dit badeværelse – Hint: det handler om at finde en god murer


Badeværelset er det rum i dit hjem, der koster allermest at renovere pr. kvadratmeter, men det er ikke den eneste grund til, at badeværelset er et dårligt sted at starte, når det kommer til gør-det-selv-projekter. Det er både dyrt og kompliceret at lave et badeværelse, hvilket hænger sammen med at alle installationer skal vådrumssikres.

Så tror du måske, at du er sikret, hvis du hyrer en håndværker til at lave arbejdet, men det er faktisk slet ikke helt så simpelt. Til trods for at badeværelset ofte er det mindste rum i huset, så er det en høj mængde faggrupper, der skal forbi i den rigtige rækkefølge. Derfor er det vigtigste faktisk at finde en dygtig projektleder, der kan koordinere indsatsen, men inden vi kommer så langt, har vi allieret os med M3S Murer fra København, så du kan få et overblik over alt det, der skal til for, at du kan få renoveret dit badeværelse.

m3s murer

Mureren fra København anbefaler

For at skabe et overblik over de mange forskellige beslutninger og processer, der skal tages, har vi taget en kort snak med M3S, der er et entreprise- og murerselskab, der opererer i København, og de har opdelt byggeprocessen i tre faser.

Planlægningsfasen

Allerede inden du hyrer en håndværker, er der en række overvejelser, du bør gøre dig; skal du modernisere dit badeværelse eller bygge et nyt fra grunden? Skal du bruge det eksisterende rum, eller skal der udvides, så du får et større badeværelse? Hvad er det realistiske budget for dine planer?

Det er alt sammen ting, du skal overveje, men mureren fra København har endnu en anbefaling, og det er at få en professionel indover denne del af processen også. På den måde får du også hjælp til at overskue, hvilke muligheder der er for lige netop dit badeværelse.

Den praktiske fase

Hvis planlægningsfasen er gået godt, så foreligger der allerede en god arbejdsplan, men fordi der skal så mange forskellige håndværksgrupper indover selve byggeriet, så er det også vigtigt at have en erfaren tovholder, der kan koordinere imellem dem.

I sidste ende vil der ofte både være en, der skal rive det eksisterende badeværelse ned, en VVS’er, der skal anlægge rør og afløb, en elektriker der skal fører el gennem væggene, en murer der skal støbe gulve, pudse vægge og lave vådrumsmembran, endnu en VVS’er, der skal monterer armaturer, afløb vask og toilet, en tømrer der skal konstruere loftet, en maler der skal finpudse, opsætte væv og male, og en murer der skal fuge med silikone alt sammen inden badeværelset er klar.

Afleveringsfasen

Når det hele så står klart, så tror du måske, at processen er overstået, men det er den ikke helt. Murerfirmaet fra København anbefaler nemlig, at du gennemgår badeværelset sammen med en håndværker, så du når at opdage eventuelle fejl og mangler.

Når der er tale om så omfangsrigt et byggeri, er det nemlig næsten umuligt at undgå, at der er en fejlbehæftet konstruktion et eller andet sted. Hvis du har haft én håndværker, der har påtaget sig hovedansvaret, er det den håndværker, du bær gennemgå rummet med.

Som du kan se, er det ikke en lille proces at bygge et badeværelse, og derfor er det også en rigtig god idé at finde en professionel håndværker, der kan hjælpe dig igennem processen.