Press "Enter" to skip to content

På med hjelmen


De danske tohjulede trafikanter har virkelig taget cykelhjelmen til sig. Og med god grund. Statistikken for ulykker i trafikken taler nemlig et klart og tydeligt sprog, når den slår fast, at langt færre cyklister får varige men efter styrt, når de bar cykelhjelm under uheldet. Og med efterspørgsel kommer udbud. I dag kan man derfor få et stort udvalg af smarte modeller, som udover at være fornuftige i brug også er ganske moderigtige.

Abus cykelhjelm: Design og kvalitet

Det tyske mærke abus har skabet en linje af abus cykelhjelme, der lever op til både sikkerhedskrav og komfort. En abus cykelhjelm er ofte i brug og producenten er derfor klar over vigtigheden af, at hjelmen er rar at have på. Den skal selvfølgelig ligeledes have en god beskyttelsesevne, så man som bruger kan være sikker på, at man trygt kan svinge sig i sadlen og cykle afsted uden at bekymre sig om skader på hovedet, hvis uheldet skulle være ude og man vælter.

Men selvom sikkerheden selvfølgelig er det allervigtigste, når man køber en ny abus cykelhjelm, så er det ikke til at komme udenom, at den også gerne må være smart. Mange cyklister er bosiddende i storbyer, hvor de cykler til og fra arbejde eller studie. Der er derfor et stort ønske om, at den abus cykelhjelm, man vælger at tage på, ser smart ud og passer til den enkeltes daglige stil.

abus

Vælg din stil

Ligesom med så meget andet, så findes abus cykelhjelme i mange forskellige former, farver og modeller. Det er derfor helt op til den enkelte at vælge, hvilken stil man bedst kan lide. Nogle synes bedst om en moderne hjelm, der er inspireret af skatere og streetstyle, mens andre bedre kan lide en abus cykelhjelm i helt klassisk forstand.

Slutteligt er der også dem, der foretrækker at gemme deres abus cykelhjelm og lade som om, at den er noget helt andet. Det har man også mulighed for, da det tyske brand blandt andet har skabt en helt særlig model, der i højere grad end at ligne en cykelhjelm ligner en kasket.

Stigende popularitet kan skyldes viden

Hvor det at bruge cykelhjelm engang blev anset som værende både kikset og grimt, er det i dag langt mere almindeligt og acceptabelt. For blot 20 år siden bad mange forældre deres børn om at bære cykelhjelm, mens deres egne hoveder glimrede ved hjelmens fravær, når de susede afsted på deres tohjulede transportmidler. Det smittede af på de yngre generationer, som heller ikke havde lyst til at spænde hjelmen. Det var altså ikke et særsyn at se et barn komme cyklende med hjelmen hængende fra cykelstyret eller liggende i cykelkurven.

Sådanne dårlige vaner er heldigvis for langt de fleste fortid i dag. I dag anses det som både klogt og nødvendigt at bære en hjelm fra f.eks. abus cykelhjelme. Måske fordi de cyklende danskere i højere grad er blevet opmærksomme på, hvor galt det kan gå, hvis ikke man har en hjelm forsvarligt spændt på hovedet, når man cykler.