Press "Enter" to skip to content

Lev trygt og sundt – også når ud kommer op i årene

Det er desværre den ærgerlige sandhed, at vi bliver mere og mere disponerede overfor dårligdom og dødelig sygdom, jo ældre vi bliver.

Det betyder dog ikke, at man ikke kan leve et både godt og sundt liv, når man kommer op i årene. Det kræver nemlig bare, at man er opmærksom på sine egne begrænsninger, holder sig i gang og spiser ordentligt. ”Et æble om dagen holder lægen for døren” er nok ikke helt sandt, men det er utroligt, hvor meget af dit velbefindende afhænger af din kost. Det gør sig ikke mindst gældende, når man er kommet op i årene.

Du må altså hjertens gange nyde dine gyldne år med et ekstra stykke kringle i ny og næ. Du skal bare sørge for, at det bliver modsvaret af en god tur på gåben eller på cykel. Som man bliver ældre, bliver stofskiftet nemlig langsom, og så kan det gå galt med fedt om organerne og meget andet.

Man kan imidlertid ikke leve af kringle, for det handler også om at få de rette vitaminer og mineraler i systemet, hvilket du med fordel kan få med en varieret kost og et par vitaminpiller i ny og næ.

En af de helt store dræbere i den alder er blodpropper og i det hele taget hjerteproblemer. Forhøjet blodtryk er også et problem for mange.

Det kan du heldigvis holde styr på ganske konkret ved at anskaffe dig en blodtryksmåler fra Homecare.dk

Hvorfor en blodtryksmåler i hjemmet?

Det kan du for eksempel med fordel gøre, hvis du allerede nu ved, at du befinder dig i risikogruppen for at få forhøjet blodtryk. Det kan være, at du barer er gammel eller førhen har fået målt forhøjet blodtryk.

Det kan også bare være fordi du er en smule overvægtigt eller her røget i sin tid. Det er alt sammen faktorer, som vi ved kan bidrage til forhøjet blodtryk.

Det er dog med at holde øje med det, for det kan lede til varige skader, hvis ikke man er forsigtig. Den forsigtighed kan man for eksempel udvise ved at have en blodtryksmåler i hjemmet. På den måde kan man altid, ved den mindste mistanke, måle sit blodtryk.

Det er derfor åbenlyst, at de der har en blodtryksmåler i hjemmet må gå hen at leve længere, fordi de ganske enkelt har bedre styr på sundheden. Hvis du op til flere gange før har fået konstateret for højt blodtryk, kan du endda lægge din blodtryksmålet ved siden af sengen, så du kan måle det dagligt, når du står op.

Sørg bare for, at det er en blodtryksmåler godkendt som medicinsk værktøj, så du kan stole på den.

God livsstil

Hvad end problemet er forhøjet blodtryk eller noget helt andet, er det bedste du kan gøre for at få et langt liv dog at have en god livsstil. Det betyder selvfølgelig en sund livsstil, men det betyder også en livsstil, der gør det muligt at leve livet. Hvis det er et ekstra stykke kringle, de gør dig glad, behøver du således ikke at være afholdende på den konto.