Press "Enter" to skip to content

Hvornår skal jeg bruge en elektriker?

Der kan måske være nogle elektriske opgaver, du tænker, du selv kan udføre. Men det er faktisk ikke alle elektriske opgaver, du må udføre. Der er nemlig visse regler for, hvornår man selv må lave el-relaterede opgaver, og hvornår man skal bruge en elektriker.

Ny el-installation

Står du og skal have lavet en ny el-installation, men bliver du pludselig i tvivl om, hvornår du selv må gøre det, og hvornår du skal bruge en elektriker? Der er faktisk en del regler, når det kommer til el-installationer, og derfor er det vigtigt, du er opmærksom på det. Der er rigtig meget el-arbejde, du selv kan udgøre, hvis du da kan finde ud af det, ellers kan du finde en dygtig elektriker på https://reel-installation.dk/.

Hvis du selv er kyndig til at udføre el-opgaver, så er der en del, du gerne må gøre, så længe du holder dig inden for loven samt sørger for, at du overholder de regler, sikkerhedsstyrelsen har sat. Der er dog mange el-opgaver, som man skal bruge en autoriseret elektriker til.

Grundlæggende el

Hvis du skal have lavet en grundlæggende el installation om, så nødvendiggør det et el-arbejde, du skal have udført. Når det er noget helt grundlæggende, der skal lægges om, så kræves det faktisk, at du benytter dig af en autoriseret elektriker, f.eks. en fra elektriker Hvidovre eller omegn, hvis det er der, du bor. Det gør det, fordi det handler om, at man gerne vil mindske risikoen for, at der kommer personskader, eller at der opstår en ildebrand. Vidste du f.eks. godt, at der hvert år kommer husbrande som følge af en forkert el installation?

Alt andet

Alt det el arbejde, der ikke kræver, at man ændrer på noget grundlæggende, må man faktisk selv udføre. Det må du, så længe du følger de regler, der er sat på området. Det er klart, at du skal have en del erfaring med, hvordan man gør, før du kan gøre det rigtigt.

elektriker arbejder

Det er ikke nemt

Der er en grund til, at der er nogle, der uddanner sig til at arbejde med el. Det er nemlig ikke bare sådan lige til. Elektricitet skal behandles med respekt, og en uddannet elektriker har den ekspertise, der skal til, før at et arbejde kan udføres godt.

El-måler

Hvis der er noget galt med din elmåler eller dine gruppetavle, så skal dette også gøres af autoriseret elektriker fra Hvidovre, eller andre steder fra. Det er altså ikke noget, du selv skal begynde at udføre. Hvis du skal have udskiftet nogle gamle ledninger, kræver det ligeledes en ekspertise, du f.eks. kan få fra en elektriker fra Hvidovre. Det samme gør sig gældende, hvis du skal have udvidet en el-installation. Det kan f.eks. være, hvis du gerne vil have en ekstra stikkontakt – så skal du altså også have fat i en elektriker!

El-tjek

Du kan også bruge en elektriker, hvis du skal have foretaget et el-tjek. Det er for det meste noget, man får gjort, hvis man skal købe eller sælge et hus.