Press "Enter" to skip to content

Husker du at registrere dine immaterielle rettigheder?

Når du har en ny opfindelse eller anden kreativ design, som for eksempel en app, så kan du gøre krav på de immaterielle rettigheder til det. Det kan gøre dig til den eneste retmæssige benytter af den registrerede ide. Det er en stor fordel i den konkurrenceprægede forretningsverden at sikre sig mod copycats

Det er nemlig en hel forretningsmodel at kopiere andre virksomheder, som er først til markedet med deres nye opfindelse. Men de har lagt meget arbejde i det, så det er på den måde ikke retfærdigt, og derfor giver det også god mening at sikre sig mod det. 

Hvornår de er gode at have  

Når du investerer pengene, tiden og energien i at finde på et nyt produkt, en ide eller et design, så skal du også være den eneste, der har ret til det. Det ville være et kæmpe nederlag, hvis du investerede i at udvikle et produkt, for så at en konkurrent kom og kopierede dig, fordi du ikke havde de immaterielle rettigheder til det.  

Det kan for eksempel være et computerprogram eller andet teknisk produkt såsom en app. Derudover kan du også få de immaterielle rettigheder til dine kunstneriske værker såsom musik. Så kan andre kunstnere ikke komme og et kopiere dig. 

Ingen ideer er 100% originale, fordi al kreativitet bliver nødt til at komme fra en inspirationskilde, men dér kan man stadig registrere de immaterielle rettigheder. 

Hvordan det gøres nemt 

Nemrettighed hjælper dig med at registrerer de immaterielle rettigheder til dit produkt eller din ide. De har allerede registreret 5000 registreringer af immaterielle rettigheder, og du kan tjekke deres trustpilot ud for deres troværdighed. Derudover kan de også hjælpe dig til at registrere varemærker og andet. 

De er nogle højtrespekterede advokater, som også er en del af advokatsamfundet og har arbejdet sammen med børsen gazelle, hvilket ikke siger så lidt om dem. Du kan altså stole trygt på at de kan gøre processen med oprettelse af immaterielle rettigheder nem og hurtigt for dig på professionel vis. 

Hvorfor du bør have de immaterielle rettigheder 

De sikrer dig mod konkurrence, fordi hvis du er den eneste der må benytte din ide, så ingen konkurrent kan komme og udkonkurrere dig på din egen idé. Det er nemlig ikke en selvfølge, at hvis man er først til markedet, at man så bliver den største spiller på markedet eller med et bestemt produkt. 

Det er derfor altid en god ide, ligegyldigt hvor tidligt eller uberørt et marked, man bevæger sig ind på, at sikre sig og oprette de immaterielle rettigheder til produkter, som ens forretning drives på.  

I nogle tilfælde er konkurrence en god ting fordi det bare udvider markedet, men tit og ofte tager de bare en del af lagkagen uden at gøre den større. Det er der vi gerne vil sikre os mod, at folk kopierer vores produkter og opfindelser. Når det bare er at kopiere et produkt, bliver lagkagen ikke større men den deles bare op i flere mindre stykker, og det vil du ikke ud i.