Press "Enter" to skip to content

Hav styr på sikkerheden når du cykler


Det er vigtigt at have ordentligt styr på sin sikkerhed, når man hopper på en cykel. Når vi cykler rundt ude i trafikken, så sætter vi trods alt os selv en smule i fare, fordi vi ofte cykler ind og ud mellem store biler, som kører ret så hurtigt – selv inde i byerne.

Vi tænker sjældent over, hvor farligt det egentlig er, men her kommer vi til at snakke lidt om, hvilke skridt du kan tage for at sørge for, at du og børnene er en del mere sikre ude i trafikken, når I hopper på jeres cykler.

Husk nu cykelhjelmen

Alt for mange danskere tager ikke ordentligt vare på deres hoved, og de vælger ofte at lade cykelhjelmen ligge derhjemme. Nogle ejer ikke engang en cykelhjelm!

Alle danskere, som jævnligt cykler rundt ude i trafikken, bør have sig en cykelhjelm. Hvis du ikke allerede har en, så burde du anskaffe dig en. En model du kan vælge at købe er hövding cykelhjelm, som du kan se flere af lige her: https://ecykelhjelm.dk/hovding-usynlig-cykelhjelm-airbag.html. Med en hövding cykelhjelm passer du altid godt på det, som måske er noget af det allervigtigste på hele din krop; dit gode hoved. Hvis vi ikke passer ordentligt på vores hoved, og vi ender med at få os et ordentligt gok i hovedet, så kan det hurtigt få store og langvarige konsekvenser.

Det kan sagtens ske, at du endda kommer ud for et sammenstød med en bil eller cykel eller af anden grund falder på cyklen. Hvis du har en hövding cykelhjelm, så kommer der ikke til at ske noget med dit hoved og det er tvivlsomt, at du får nogle langvarige men. Hvis du dermed ikke har en hövding cykelhjelm på hovedet – eller nogen anden form for cykelhjelm – så kan det hurtigt blive til en helt anden sag.

Husk derfor altid at have en cykelhjelm til beskytte hovedet og køb dig en hövding cykelhjelm, hvis du ikke allerede har en gammel en liggende. På den måde har du gjort dit for at passe bedst muligt på din krop og dit hoved – du har trods alt kun et.

cykling

Reflekserne skal på når det bliver mørkt

De fleste børn får udleveret en masse smarte og sjove reflekser, når de går i skole. Disse reflekser skal de så tage på, når de cykler rundt omkring i trafikken, når det bliver mørkt. De er især meget belejlige at have på, når det bliver vintertid og hurtigt mørkt udenfor.

Sådan nogle reflekser er meget hurtige lige at sætte på tøjet og kan nemt fjernes igen, når man ikke har brug for dem længere. Og der er en grund til, hvorfor vores børn får dem på hele tiden; de kan nemlig redde liv.

Det er svært for en bilist altid at få øje på en cyklist, når det er mørkt udenfor og et barn cykler hjem fra en vens hus sidst på eftermiddagen i vintertid. Det samme gælder med voksne cyklister så se, om du ikke også kan få fingrene i nogle gode reflekser at klistre på.