Press "Enter" to skip to content

Golf: Sådan kommer du bedst muligt i gang

Der findes ikke nogen decideret formel på hvordan du bliver en habil golfspille, men en ting er sikkert – du bliver kun bedre jo mere du øver dig. Inden du melder dig ind i en golfklub, så er der dog nogle ting som du bør sætte dig ind i. Herunder kan du læse mere om, hvordan du forbereder dig bedst muligt.

Du har brug for gode golfbolde

En af de vigtigste ting du skal have anskaffet dig inden du starter på din nye hobby, det er golfbolde. Det er tilmed muligt at få trykt logo på golfboldene, hvis du f.eks. har et firma som du ønsker oplever eksponering på de danske teesteder.

golfbolde

Du skal have noget at slå med

Det er selvfølgelig også vigtigt at have det rigtige sæt golfkøller til dine nye golfbolde. Mange tror at det er ualmindeligt dyrt at købe golfkøller, og ja, der er naturligvis forskel på golfkøllernes kvalitet, men det behøver bestemt ikke at koste en bondegård.

Når du er amatør, kan det anbefales at du køber et sæt, som passer til det niveau du spiller. Faktisk kan det være en ulempe at gå efter de allerdyreste køller og jernsæt, da de oftest er målrettet spillere med op til middel handicap. Gå derfor efter noget robust og simpelt i starten, og så kan du altid bygge ovenpå jo bedre du bliver.

Sådan forholder du dig til golfetiketterne

Golf er et spil som i gamle dage kun blev spillet af fine og rige folk. Faktisk var det i starten kun anset at mænd spillede golf, og i den forbindelse blev der også etableret nogle etiketter og regler som skulle overholdes af disse ”gentlemens”.

Følgende er en liste over de mest udbredte og normale etiketteprincipper:

  • Høflighed imellem spillerne
  • Fint og præsentabelt tøj
  • Ro på banen
  • Hjælpe med at finde boldene

Disse regler er stadig den dag i dag respekteret, og de overholdes også i det fleste golfklubber. Du kan blandt andet sagtens komme ud for, at du bliver nægtet adgang, hvis du som kvinde har en for kort nederdel på.

Ser man udover Danmarks grænser, på nogle at de bedste europæiske golfbaner, så er det heller ikke unormalt at man støder på de såkaldte ”Marshals”. De står for at ruske op i spillere som spiller for langsomt eller ikke behandler banen ordentligt, når de slår til deres golfbolde.

Sådan påvirker golf dit humør

Det kan sagtens tage op til 4-5 timer at gå 18 huller på en golfbane, og de fleste golfentusiaster kan nikke genkendende til at det er utrolig mediterende. Man får en masse frisk luft, får clearet tankerne og bliver alt i alt i bedre humør.

Til sidst – et godt golfråd

Du bør altid være rolig og positiv i dit golfspil. Utrolig meget at succesen i at spille golf ligger i det mentale. Når Tiger Woods f.eks. spiller finaler, så er han altid iklædt sorte bukser og rød polo. Et sæt hans modstander frygter, fordi de ved at lige præcis det sæt giver ham et mentalt boost.

Jeg siger ikke at du skal tænke eller klæde dig som Tiger Woods, men det fortæller lidt om hvor stor betydning det mentale har, selv på det højeste niveau.