Press "Enter" to skip to content

Giv en gave, der holder hele livet

Et smykke er som regel en gave, man giver med hjertet til en, man holder af. Giver du et smykke i god kvalitet, giver du en gave, der kan holde hele livet. Læs med her.
Ægte smykker fra Dulong Fine Jewelry

Verden er fuld af smykker. I alle mulige kvaliteter og prisklasser. Det ene pænere end det andet. Leder du efter den særlige gave, den der siger mere end ord, og som virkelig vækker lykke, bør du gå målrettet efter ægte smykker. Ægte smykker, som for eksempel Dulong smykker fra Dulong Fine Jewelry, kendes ikke på deres bling eller størrelse eller moderigtighed, som så mange andre smykker på markedet. Ægte smykker som Dulong smykker, kan kendes på, at de er et resultat af et godt stykke håndværk. De er altså udført af en guldsmed. Smykkernes design er kendetegnet ved dets tidsløshed. De kan altså bruges år efter år. De er ikke slaver af en bestemt trend eller sæson. Ægte smykker kendes desuden på, at der naturligvis er brugt kvalitetsmaterialer. For eksempel ædelmetaller som guld og platin eller eksklusive smykkesten som diamanter og rubiner. At et smykke er ægte, kan naturligvis ses af prisen. De er ikke billige – til gengæld holder de hele livet.

Dulong smykker

Hvordan ved du, at et smykke er ægte?

Når man skal give flere tusinde kroner for et smykke, vil de fleste gerne sikre sig, at det virkeligt er ægte. Det er ikke altid nok, at det er pænt. Først og fremmest bør du altid købe dine ægte smykker hos en autoriseret forhandler eller guldsmed. Det er ikke så vigtigt om du køber det i en fysisk butik eller handler online. Det der er vigtigt er, at du stoler på forhandleren. Når vedkommende siger, at der er tale om ægte Tahiti-perler, så er de ægte. Dernæst bør du kigge efter mesterstempler.

Vær helt sikker

Køb aldrig et smykke online, hvis du ikke kan se stemplet. Det er din garanti for, at dit smykke virkeligt er lavet af den rigtige guldsmed eller designer. Dulong smykker er for eksempel stemplet DU, hvilket står for Marianne Dulong, som er guldsmeden bag mærket. Endvidere skal alle ædle metaller være stemplet med et såkaldt lødighedsstempel. Altså et stempel, som fortæller om materialet. Er et smykke, for eksempel, stemplet 925, så ved du, at metallet består af 92,5 % sølv og 7,5% kobber. Finsølv hedder 999, men benyttes sjældent i smykker, da det kan være svært at arbejde med. Gulds lødighed måles i karat. Finguld er kendetegnet ved 24 karat (99% guld). Jo mindre rent guld i et smykke, jo mindre karat. Finguld er meget blødt, og i Danmark er det meget normalt at lave guldsmykker i 14 eller 18 karat. Er et guldsmykke stemplet 585, er det et udtryk for, at det består af 58,5 % guld eller 14/24 dele guld. Du ved også, at du står over for et ægte Dulong smykke, hvis smykkestenen er ægte. Dulong benytter nemlig typisk ægte diamanter, rubiner, opaler og lignende i deres smykker.