Press "Enter" to skip to content

Find inspiration til den næste udklædningsfest


Udklædningsfester har været en del af menneskets kultur i mange, mange år. Festerne og selve formatet har dog udviklet sig en del. Imens man i helt gamle dage brugte udklædning og kostumer i ritualer og som tilbedelse af guder, i middelalderen slog sig løs fra samfundets regler under karneval og hos de fine adelsfolk ved hoffet klædte sig ud i forbindelse med ekstravagante fejringer, er kostumefester i dag først og fremmest sjove begivenheder.

Som med så mange andre fester, ser vi kostumefesterne som en måde at komme hinanden ved, møde nye mennesker og generelt bare hygge sig i gode venners lag med sjove kostumer. Der er dog samtidig den helt særlige twist, at man skal møde op udklædt. Og det kræver selvfølgelig inspiration til de helt rigtige kostumer.

Hvor finder man kostumer henne?

Det første skridt, i forhold til at finde det helt rigtige og fede kostume til den kommende fest, er at kigge på internettet på sider som Partybutikken.dk. Disse online hjemmesider med kostumer har ofte ikke bare et større udvalg, de har også billigere priser og i mange tilfælde tilbud og rabatter.

Det fede ved hjemmesiderne er også, at man har kan se alle de forskellige modeller til både mænd og kvinder i alle tilgængelige farver. Går man ned i den lokale kostumeforretning vil det nemlig ofte kun være enkelte modeller, der hænger fremme og kan prøves på.

zombie kostume

Hvad skal man være?

Men hvad skal man så være klædt ud som? Det er jo det helt store spørgsmål, og det kan faktisk have en ret stor betydning for, hvordan ens fest kommer til at gå. For mens det på den ene side er vigtigt at føle sig godt tilpas i ens kostume, så er det på den anden side også vigtigt at fortælle en sjov historie.

Det vil sige, at man skal tænke over udklædningen i forhold til festen og i forhold til de mennesker, man skal feste med. Hvis festen for eksempel har et tema, så skal man selvfølgelig passe ind under dette. Og så skal udklædningen være genkendelig og sjov for de andre deltagere også.

Sexet og frækt?

En forholdsvis nem vej at gå, når det kommer til udklædning til kostumefester, er at vælge den sexede løsning. Man kan klæde sig ud som fræk politimand, fræk sygeplejerske, Adam og Eva og meget, meget mere.

At vælge et frækt kostume er altid et hit, især til fester. Her er der nemlig mange, som vil synes at det er pirrende, sjovt eller måske endda sejt.

Gå all in

Hvis man ikke er så meget til det frække, så skal man måske gå en helt anden vej og i stedet for vælge at gå all in. At gå all in betyder i dette tilfælde, at man prøver at gøre sit kostume så realistisk som muligt. Skal du klædes ud som en gammel romer? Så skal du have styr på, hvad romerne helt præcist gik i dengang.