Press "Enter" to skip to content

Få styr på din have

Haver er noget vi i Danmark sætter stor pris på – det er vores børns private legeplads og vores ejet lille stykke natur. Men for mange kan det være svært eller uoverskueligt at holde styr på haven. Mange oplever desuden med alderen, at de ikke længere kan holde den, selvom de gerne ville. 

Hjælp til haven 

Hvis du ikke længere kan passe din have, hvis du ikke har overskud, eller hvis du simpelthen bare ikke har tid, så kan det være, du skal overveje at bestille hjælp. Hos danskhusoghaveservice.dk kan du få lige netop dét. Så skal du ikke selv bekymre dig om at klippe hæk eller ordne bede – du skal bare nyde det, når vejret er til det. 

For nogle kan det virke grænseoverskridende at bede om hjælp til havearbejde, og endnu sværere kan det somme tider være at få en fremmed til det. Men se det som en luksus, du kan betale for: I stedet for selv at slås med stive grene og stikkende roser, lader du en professionel klare arbejdet. 

Hjælp til haven kan være en stor fordel, hvis du ikke selv har grønne fingre eller er begejstret for at sidde på knæ i mulden. En have kan være ganske flot og et dejligt sted at være, men kun, hvis den er velholdt. Hvis du ikke selv vil ud at passe din grund, så er havehjælp garanteret noget for dig! 

Få overskud til havearbejde 

Hvis du gerne selv vil arbejde med din have, men ikke føler, du har tid eller overskud, er der her nogle råd til, hvad du kan gøre: 

Gør havearbejde til en begivenhed. Du kan spørge venner, naboer og familie, om de vil komme og hjælpe dig, og til gengæld byde på aftensmad, pizza, hjemmebag eller andet. På den måde får du kvalitetstid med dine kære og havearbejde på én gang. 

Du kan også tage det i små portioner – håndter lidt af gangen og fokuser på små område, i stedet for at se haven som et hele. Du kan tage ét bed af gangen og arbejde dig gennem haven, indtil du er helt færdig. 

Hjælp børn eller børnebørn med at tjene lidt lommepenge. Du skal selvfølgelig ikke give dem en hækkesaks eller en motorsav, men du kan eventuelt betale dem et hvis beløb per affaldssæk de kan fylde med haveaffald. Så får du hjælp med rengøring, og de kan ganske sikkert tjene lidt ekstra lommepenge. 

En vild have med minimal pasning 

Vilde haver er ved at komme på mode. Hvis du ikke vil eller kan passe din have, kan du fjerne alle de bede og træer, du har stående, og i stedet plante blomster og planter, der er lokale til område. Det hjælper miljøet og dyrelivet, og så ser det faktisk også ofte godt ud. 

Det eneste, der så skal holdes, er stier, så du kan komme rundt mellem de høje strå og det svajende græs. Byd bier og sommerfugle velkommen og kom i harmoni med naturen – og slip for arbejdet!