Press "Enter" to skip to content

Få det bedste foder til dine kaniner og gnavere


Det er super vigtigt, at du fodrer dine kæledyr rigtigt, uanset hvilken slags dyr der er tale om. Der findes mange forskellige slags foder, men nogle af dem er slet ikke gode for dit dyr, selvom der er et billede af dem udenpå. Der findes nemlig en lang række ingredienser, som dyr godt kan tåle i små mængder, men som hverken er specielt gode eller sunde, især ikke hvis du fodrer med dem hver dag.

Derfor er det helt centralt, at du vælger det bedste grundfoder til dit kæledyr. Her kan du læse mere om, hvordan du fodrer dine kaniner og gnavere optimalt. De nemlig sensitive i tarmene og har brug for bestemte ingredienser.

Den perfekte mad til din kanin

Kaniners maver er meget følsomme. I den forbindelse er det en rigtig god ide altid at holde øje med din kanins afføring. Den skal helst bestå af relativt store kugler, hvor man kan se høet i. Det er nemlig virkelig vigtigt, at din kanin får masser af fibre.

Kosten skal som udgangspunkt bestå af 80 procent hø, 15 procent grøntfoder og kun 5 procent kraftfoder. Kraftfoderet udgør altså en relativt lille del af deres kostpyramide, men det er stadig meget vigtigt, at du går efter det bedste. Her er Burgess Excel oplagt at nævne.

Som udgangspunkt er 20 gram foder per kilo din kanin vejer en god mængde at fodre med. Så bliver din kanin mæt, får de nødvendige vitaminer, men undgår at overspise, så der stadig er plads til høet.

Burgess Excel er optimalt som foder, fordi det er sammensat af gode, sunde ingredienser, som hjælper din kanin med at opfylde sine naturlige behov. I naturen får kaniner rigtig meget forskelligt fra de ting, de finder rundt omkring, men det er simpelthen umuligt at give den alt det, den behøver, når den er kælekanin, hvis ikke du bruger kvalitetsfoder. Derfor er Burgess bare er rigtigt godt bud, som anbefales af mange dyrlæger.

Det lækreste til dine gnavere

Burgess laver også super godt kraftfoder til gnavere. Der findes naturligvis forskellige typer, som passer til netop dit dyr. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige variant, hvis du vil dække behovene ordentligt. For eksempel danner marsvin ikke C-vitamin selv, så de skal optage det igennem deres mad. Det samme gælder for resten for mennesker. Burgess til marsvin har det helt rigtige indhold C-vitamin, så du kan være sikker på, dine marsvin får dækket vitaminbehovet, når du fodrer med det.

Herudover indeholder foderet til marsvin ikke hvede, hvilket sikrer en god tarmbalance. Så er det også antiselektions-mad, hvilket vil sige, at alle foderstykkerne er ens. Marsvin kan være super kræsne, så hvis de får mysliblandinger som standardfoder, vil de ofte ende med at spise alle de tørrede majs og lade resten ligge.

Med Burgess får du et godt foderprodukt, som selv kræsne marsvin elsker, og du er garanteret, at dine dyr får den rette ernæring. Det sliber ovenikøbet tænderne, hvilket er vigtigt for små grise med konstant voksende tænder. Der er derfor mange gode grunde til at vælge Burgess.