Press "Enter" to skip to content

Den latinamerikanske hængestol til udendørs brug


Har du nogensinde været så heldig at opleve det skønne land Mexico? Hvis ikke har du måske drømt dig derhen, mens du har kigget på flotte billeder af jungle, strand og azurblåt hav. Måske du også har opdaget, at mexicanerne har en stolt tradition for hængekøjer og faktisk også hængestole.

For mange er disse ikoniske for den latinamerikanske kultur, for hele siestaen er næsten bygget op omkring deres hængekøje eller hængestol, hvor de kan slappe af og blive kølet ned midt på dagen, når solen er stærkest. De er behagelige, indbydende at se på og har et dejlig sydlandsk udtryk. Men de behøver ikke kun at blive i de latinamerikanske lande, du kan rent faktisk få mulighed for at få denne stemning med hjem til dig selv.

Skal du have latino vibes i haven?

Det dejlige ved, hvor globaliseret vores verden er, er nemlig, at de ting, hvert land er kendt for at producere, ikke længere er forbeholdt dette land. Nu kan man købe næsten alt, bare man ved hvilket firma, der sælger dem. Derfor kan du også sagtens købe en hængestol til udendørs brug her i Danmark. Det gør hele leveringsprocessen noget nemmere, og dermed kan drømmen om en hængestol også nemmere blive realiseret.

Med denne mulighed kan du dermed næsten få mexicanske eller sydamerikanske fornemmelser ude i din egen have. For du kan købe disse hængestole i forskellige originale mønstre, så det virkelig virker til at være den originale ting. Men du slipper for selv at skulle tage rejsen hele vejen over på den anden side af kloden og slæbe den med hjem i kufferten. Det kan i hvert fald hurtigt blive en besværlig omgang, selvom det sikkert ville afføde nogle gode historier og anekdoter.

Men som sagt er det væsentlig nemmere at købe en over en dansk hjemmeside. Men det betyder ikke, at de adskiller sig meget fra dem, du ville kunne købe på et marked i for eksempel Mexico.

afslappende hængestol

Det perfekte afslapningsspot

Sådan en hængestol er den perfekte måde skabe sig en lille hyggekrog ude i haven. Hvis du nu har en stort og flot træ stående derude, så kan den hænges op i det. Hvis træet er stort nok, kan det være, at I skal have mere en én stol op og hænge, så kan du sidde der sammen med din udkårne eller måske et af dine børn.

Forestil dig, hvor dejligt det vil være at søge ind i skyggen af dette træ og kunne slappe af i hængestolen, men solen brænder og på den måde blive kølet lidt af. Måske endda med en kold drink i hånden, eventuel en limonade. Det er bestemt ikke et dårligt sommerscenarie at placere sig selv i.

Har du ikke noget, du kan hænge den op i, så er det også muligt at købe et stativ til dem.

I nogle bygninger er det endda tilladt at sætte sådan en hængestol op på en altan. Dog er det en god ide lige at høre sin udlejer først, om det er i orden, at man borer beslaget i, så den kan hænge sikkert, inden man går i gang med projektet.