Press "Enter" to skip to content

Alle begravelser skal være så unikke, som den, der begraves

At miste en, der står os nær er en grufuld oplevelse. Samtidig med at du skal forsøge at navigere din sorg, så skal du også tage dig af alt det praktiske omkring begravelsen, testamentet, dødsboet og meget andet. Derfor er det også vigtigt, at du finder en bedemand, der passer til dine behov og lytter til dine ønsker. I denne artikel vil du blive præsenteret for sådan en bedemand.  

En støttende hånd i en svær tid 

Det handler om, at du skal finde en bedemand, du kan stole på. De mange opgaver, der skal løses er nær uoverskuelige på egen hånd. Derfor kan du med fordel kontakte denne bedemand Hvidovre, Den Fri Bedemand. Her er der først og fremmest fokus på, at du skal føle dig tryg og hørt. Empatien spiller en kæmpe rolle for de ansatte, der igennem samtaler og møder vil forsøge at give din kære netop den højtidelighed, de fortjener. Uanset hvordan den ser ud. På denne måde kan du vide sig sikker i, at du overdrager opgaverne til de rigtige. De tager sig nemlig tiden til at forstå, hvad der er vigtigt for dig at få med i begravelsen eller bisættelsen. Så alt forløber, som du ønsker det, uden at du skal varetage alle opgaverne helt på egen hånd.  

Skræddersyet til din kære 

Endnu en grund til at overveje Den Fri Bedemand er deres fokus på, at enhver begravelse eller bisættelse skal være unik. Der er ingen skabelon til sådan en højtidelighed, og det skal der heller ikke være. I stedet skal bedemanden, i samarbejde med dig og de andre pårørende, komme så tæt ind på din kæres liv, som det er muligt. Kun sådan kan det sikres, at højtideligheden ærer din kære og dennes tid på jorden. Derfor går Den Fri Bedemand også meget op i, at I som de pårørende skal fortælle så meget om jeres kære som muligt til præsten. På denne måde kan præsten nemlig gøre begravelsen eller bisættelsen meget mere personlig og i jeres kæres ånd. Men frygt ej; hele processen bliver naturligvis diskuteret på forhånd, så du kan vide dig sikker på, at højtideligheden forløber, som du ønsker det.  

Bedemandens opgaver 

Sidder du og prøver at danne dig et overblik over alle de mange opgaver, der skal løses? Så får du her lige en kort oversigt over disse. Umiddelbart efter dødsfaldet, skal der udfyldes en masse papirer – her kan bedemanden vejlede dig samt sørge for, at papirerne når det rette sted hen. Herefter kan de hjælpe dig med at planlægge højtideligheden. Dette inkluderer både udsmykning af kapel og kiste, dødsannoncer, gravsten og mindeplade samt gravsten og alt, der vedrører kirkegården. Under selve højtideligheden er der også stadig opgaver, der skal løses. Men disse skal selvfølgelig være ude af dine hænder. Det inkluderer blandt andet rustvognen, blomster på gravstedet og anden transport. Hvis du ønsker en tryg oplevelse og ro omkring en begravelse eller bisættelse, så kan du bare følge linket længere oppe.