Press "Enter" to skip to content

3 hverdagsaktiviteter der stimulerer din hjerne


I en tid, hvor mange er tilbøjelige til at give sig hen til skærme og computerspil, er det vigtigt at huske de simple aktiviteter, som kræver en smule koncentration og drivkraft, men som faktisk kan være lige så afslappende som at se film eller spille et spil.

Om du så vælger at løse en rubiks cube, lærer at strikke eller giver dig i kast med et godt spil skak, vil du uden rent faktisk at kunne mærke det stimulere din hjerne, og lære at sætte forskellige brikker sammen på forskellige måder – og det er super sundt for hovedet.

Få her inspiration til 3 ganske simple hverdagsaktiviteter, som faktisk er sundere, end man lige går og tror.

Lær at løse en rubiks cube

Du har nok set mange gøre det og aldrig rigtig fattet, hvad de lige handler om. Her er der selvfølgelig tale om en rubiks cube.

Det er blevet meget populært at lære at løse en rubiks cube – både fordi det er en sjov proces at skulle lære det, men også fordi at det er rimelig blæret at kunne vise andre, at man har lært dette, da det jo ikke bare er noget, man lige gør – det kræver lidt øvelse og koncentration.

Du kan her finde det bedste udvalg af rubiks cube i Danmark og se, om det ikke nok skulle være stedet, hvor du kan finde en rubiks cube, du kan forsøge dig med.

Strikkepindene frem!

Noget, som især er blevet populært i disse tider, er strikning. Hvis du har en bruger på et socialt medie som Instagram, er det svært ikke at lægge mærke til de mange brugere, som er totalt dedikerede til strikning – og der er bestemt en grund, til at denne trend er blevet så ultra moderne. For udover at man få et lækkert, nyt stykke tøj, som man helt selv har valgt farve og størrelse på, er strikning også en rigtig afslappende aktivitet, som er rigtig god for hovedet.

Når du strikker, kræver det koncentration, hvilket altid er godt, og derudover bliver hjernen også stimuleret, når man gør de samme bevægelser mange gange i træk – og det kan man i den grad sige, at man gør, når man strikker. Det er altså en proces, hvor man sætter forskellige bevægelser og mønstre sammen, og det er bare super godt for hjernen – og så er det afslappende!

Udfordr din ven til et spil skak

Nu behøver det hele heller ikke at foregå alene, for der er selvfølgelig også stimulerende aktiviteter, som sagtens kan foregå med andre mennesker. Og her kunne der eksempelvis være tale om skak.

Skak er et fremragende spil, fordi man får udfordret sin logik, taktik og strategi. Man skal hele tiden være på dupperne, for både at kunne gennemskue modstanderens næste træk, og for at gøre sit eget klar. Selvom man skal tænke meget, er der også mange, som synes, at det er et rigtig sjovt og hyggeligt spil, fordi man netop giver sig fuldstændig hen til det, og umuligt kan have andre ting i tankerne, imens spillet er i gang.